Firma

Twórcą założonej w 1990 roku przetwórni pieczarek Lomania jest pochodzący z południowo-zachodniej Francji, przedsiębiorca André Lompech. 


W niespełna cztery lata od rozpoczęcia swojej działalności nasza firma przeniosła swoją siedzibę do tak zwanego „zagłębia pieczarskiego” – oddalonej zaledwie 40 kilometrów od Poznania miejscowości Kościan.

Oferta przetwórni Lomania, na którą składają się między innymi pieczarki blanszowane, pasteryzowane i sterylizowane, skierowana jest przede wszystkim do odbiorców przemysłowych, którzy nasze produkty sprzedają restauracjom, hotelom, czy sieciom supermarketów. Decydujący się na współpracę z przetwórnią klienci zyskują nie tylko najwyższe jakości półprodukty i gotowe dania, lecz także:

  • dostawy zawsze zgodne z zamówieniem i w umówionym terminie;
  • szybką reakcję na zgłoszone zapotrzebowanie;
  • kreatywne i konstruktywne podejście do współpracy.

Zapytania ofertowe w ramach programu rozwoju obszarów wiejskich:

Rozstrzygnięcia zapytań ofertowych na:



grafika 5


Lomania równocześnie rozwija działalność związaną z eksportem polskich owoców i warzyw na rynki zagraniczne. Na poszczególnych rynkach współpracujemy z importerami, przetwórniami, dystrybutorami oraz z sieciami sprzedaży owoców i warzyw.

Serdecznie zachęcamy do podjęcia współpracy z przetwórnią pieczarek Lomania!