Firma

Lomania to działająca nieprzerwanie od 1994 roku przetwórnia pieczarek. Wspieramy uprawę, skupujemy i sprzedajemy pieczarki świeże i przetworzone. 


Pomysłodawcą i twórca firmy Lomania jest, pochodzący z południowo-zachodniej Francji, przedsiębiorca André Lompech. W niespełna cztery lata od rozpoczęcia działalności firma przeniosła swoją siedzibę do zwanej potocznie „polskim zagłębiem pieczarki” – miejscowości Kościan, w województwie Wielkopolskim.

Pieczarki blanszowane, pasteryzowane i sterylizowane, z naszej oferty trafiają głównie do odbiorców przemysłowych, sprzedającym nasze produkty przedsiębiorcą działającym w sektorze HoReCa (hotelom, restauracjom i oferującym usługi cateringowe), czy sieciom supermarketów. Naszym partnerom poza dostępem do najwyższej jakości pieczarek oferujemy także:

  • dostawy zawsze zgodne z zamówieniem i w umówionym terminie;
  • szybką reakcję na zgłoszone zapotrzebowanie;
  • kreatywne i konstruktywne podejście do współpracy.

Zapytania ofertowe w ramach programu rozwoju obszarów wiejskich:

Rozstrzygnięcia zapytań ofertowych na:



grafika 5


Jednocześnie wraz ze skupem, przetwórstwem i sprzedażą pieczarek prowadzimy działalność związaną z eksportem polskich warzyw i owoców. Podejmując współpracę z importerami, przetwórniami, dystrybutorami oraz z sieciami, eksportujemy polskie jabłka, gruszki, truskawki, wiśnie, paprykę i inne owoce i warzywa.

Serdecznie zachęcamy do podjęcia współpracy z przetwórnią pieczarek Lomania!